Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Шведсько-український проєкт запрошує громади Полтавщини до співпраці

Шведсько-український проєкт запрошує громади Полтавщини до співпраці

В Україні стартувала нова міжнародна ініціатива з підтримки розвитку місцевих громад під назвою «WOW громади» (Work on wonders – працюй над дивами!). 10 українських громад отримають експертну допомогу в розробці стратегій розвитку, понад 200 зможуть взяти участь у резиденціях ідей – інтенсивних практичних тренінгах, а Український католицький університет (УКУ) розробить сертифіковану навчальну програму для представників органів місцевого самоврядування.

Ініціативу підтримує уряд Швеції у рамках шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні.

На першому етапі українські громади запрошують взяти участь у конкурсі на розробку ефективних стратегій розвитку. Подаватись на конкурс можуть як ті громади, які вперше розробляють стратегічні документи, так і ті, що потребують їх оновлення або ж розробки галузевих стратегій. Обрані громади отримають підтримку українських та шведських експертів із стратегічного розвитку за інтегрованим підходом. Він поєднує досвід Львова і модель стратегування SymbioCity Шведської асоціації місцевих влад та регіонів SALAR.

До конкурсу запрошують громади до 100 тисяч мешканців. Термін подачі заявок до 4 березня 2022 року. Більш детальну інформацію та посилання на заявку можна отримати на сайті організаторів. 

Спочатку конкурсна комісія обере 15 громад, які увійдуть у шорт-лист. Їх запросять на IX Всеукраїнський форум місцевого самоврядування у Львові 31 березня – 1 квітня 2022 року. На фінальному етапі визначать 10 переможців, які зможуть якнайкраще показати свою мотивацію і спроможність не лише написати власну стратегію, але й реалізувати її на практиці. Восени обрані громади отримають нагоду представити свої стратегії і конкретні проєкти на інвестиційному форумі, в якому візьмуть участь міжнародні фінансові інституції та донори. 

 

Перейти до вмісту