Ви тут:
Суспільство Україна 

Показник використання громадами коштів ДФРР у 2021 сягнув рекордної цифри, — Олексій Чернишов

Показник використання громадами коштів ДФРР у 2021 сягнув рекордної цифри, — Олексій Чернишов

Минулого року показник використання громадами коштів Державного фонду регіонального розвитку був рекордним за всю історію існування фонду. Йдеться про 96,5%, а це — понад 300 важливих проектів по всій Україні.

Джерело: Урядовий портал

Про це сказав Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов у своїй колонці виданню Українська правда.

«Державний фонд регіонального розвитку — це інструмент, який наочно демонструє підтримку регіонів з боку держави. Громади активно користуються цим ресурсом і рекордні показники минулого року це підтверджують. Активність щороку збільшується. У найближчій перспективі ми плануємо, що ДФРР буде складати 1,5% (а згодом – 2%) державного бюджету», — підкреслив Олексій Чернишов.

Очільник Мінрегіону також наголосив, що важливими для фонду є проекти, що створюють додану вартість, нові робочі місця, акумулюють сплату податків до бюджетів громад та залучення інвестицій.

Зазначимо, Державна стратегія регіонального розвитку до 2027 року передбачає підвищення конкурентоспроможності регіонів. У її рамках планується розширення практики створення Центрів розвитку креативної економіки навіть у невеликих містах. Створення таких центрів буде профінансовано у тому числі коштом ДФРР вже у 2022 році.

Перейти до вмісту