Ви тут:
Суспільство Україна 

Північний потік-2 може бути використаний Росією як енергетична зброя проти Європи, – Денис Шмигаль

Північний потік-2 може бути використаний Росією як енергетична зброя проти Європи, – Денис Шмигаль

Питання оборони, енергетичної безпеки й економіки обговорили під час зустрічі в Києві Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. 

Джерело: Урядовий портал

«Україна максимально консолідує своїх основних міжнародних партнерів. Ми сподіваємось на подальшу підтримку нашої держави та сильну й непохитну позицію Берліна», — зазначив Денис Шмигаль. 

Прем’єр-міністр України підкреслив надважливе значення протидії гібридним загрозам з боку РФ. У цьому контексті Денис Шмигаль наголосив, що Північний потік-2 може бути використаний Росією як енергетична зброя проти Європи. 

Як зауважив Денис Шмигаль, попри російську агресію, Україна продовжує реалізацію реформ. Він подякував Німеччині за багаторічну дієву підтримку в цьому напрямку, зокрема у впровадженні реформи децентралізації та у сприянні реалізації проектів зі справедливої трансформації вугільних регіонів. 

Глава українського Уряду привітав ФРН із початком головування у G7 та висловив сподівання, що підтримка України буде продовжуватися. Денис Шмигаль також акцентував увагу на залученні німецьких інвесторів до реалізації спільних проектів, зокрема у сфері видобутку. 

На завершення Прем’єр-міністр України наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція залишаються незмінним курсом для Уряду України.

Перейти до вмісту