Ви тут:
Спорт Суспільство 

Олімпіада — 2022: у якому складі відправляться українські біатлоністки у жіночому спринті

Олімпіада — 2022: у якому складі відправляються українській біатлоністки у жіночому спринті

Четвертою гонкою Олімпіади-2022 у Пекіні стане жіночий спринт. Учасниці вийдуть для того, щоб подолати найкоротшу дистанцію в біатлоні – 7.5 км.

Як повідомляє “Суспільне.спорт”, перед спринтерською гонкою у розташування збірної України з біатлону прибула Анастасія Меркушина. Вона стала однією з трьох спортсменок, що вийдуть на старт у спринті: Юлія Джима та Олена Білосюк все ще перебувають на самоізоляції, а Валентина Семеренко вже покинула Пекін через проблеми зі здоров’ям, які виникли під час індивідуальної гонки.

Таким чином, у жіночому спринті квота збірної України з біатлону буде незаповнена і складатиме три біатлоністки. Саме стільки ж бігли і в індивідуальній гонці, де, окрім Валентини Семеренко, участь брали Юлія Джима та Ірина Петренко.
Відкриватиме гонку у складі збірної України Ірина Петренко. Вона отримала 15-й стартовий номер. У другій стартовій групі Юлія Джима (57-й), а ось закриватиме гонку у складі української команди Анастасія Меркушина (70-й номер).

Читайте також: Олімпіада — 2022: українські фрістайлісти через спалах COVID-19 не вийдуть на старт командного турніру

Більшість фавориток гонки потрапили до першої стартової групи. Норвежки Тіріл Екгофф та Марте Олсбю Ройзеланд отримали перший та п’ятий номери, білоруски Ганна Сола та Дінара Алімбєкава – під 16-м та 24-м номерами. Також у першу групу увійшли і представниці Франції: Анаїс Шевальє-Буше (13-й номер) та Жюлія Сімон (28-й). Олімпійська чемпіонка Пекіну в індивідуальній гонці Деніз Геррманн розпочне спринт дев’ятою.

Перейти до вмісту