Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині перевірили місця дислокації батальйонів територіальної оборони

На Полтавщині перевірили місця дислокації батальйонів територіальної оборони

Т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін відвідав місця розміщення батальйонів територіальної оборони в Полтаві, Миргороді та Лубнах.

Джерело: Полтавська ОДА

“Сьогодні по всій країні розгортаються бригади територіальної оборони. Разом із робочою групою оглянули місця розміщення батальйонів. Ці будівлі повинні відповідати вимогам і визначеним критеріям. Наприклад, має бути кімната для зберігання зброї та належні умови для роботи особового складу”, – повідомив Дмитро Лунін.

На Полтавщині бригада територіальної оборони складатиметься з 5 батальйонів і управління бригадою, які розташують у 4 районах та обласному центрі. Всі 6 підрозділів мають розміститися в пунктах постійної дислокації.

Під час робочої поїздки окреслили проблемні питання та визначили потреби у фінансуванні.

“На наступній сесії обласної ради ініціюватимемо питання про виділення коштів для забезпечення бригади тероборони. Разом із РДА і громадами шукатимемо можливості для фінансової підтримки”, – наголосив Дмитро Лунін. 

Командир окремої бригади територіальної оборони Полтавської області, підполковник Констянтин Калентьєв зазначив, що процес формування батальйонів в області на завершальному етапі.

“Військові частини розміщені відповідно до наказу начальника Генерального штабу у визначених місцях у межах тісної співпраці з головами райдержадміністрацій та територіальних громад”, – розповів Костянтин Калентьєв. 

За його словами, наразі триває укомплектування бригади особовим складом. Для того щоб приєднатися до Сил територіальної оборони, потрібно підписати контракт і проходити службу військовим (стандартний контракт з ЗСУ) або підписати контракт резервіста, без відриву від цивільного життя, але з обов’язковою участю у визначених тренуваннях/навчаннях/зборах.

Читайте також: На службу в підрозділах тероборони Полтавщини запрошують офіцерів запасу, військових та резервістів: які переваги такої служби

Нагадаємо, що 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про основи національного супротиву», відповідно до якого в Україні розпочалося виведення Територіальної оборони зі структури Сухопутних військ в окремий рід військ Збройних Сил України. Сили територіальної оборони формуються за адміністративно-територіальним принципом: область – це бригада, район – це батальйон.

Перейти до вмісту