Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині директор підприємства організував забір води зі свердловин, не маючи дозволу на користування надрами

На Полтавщині директор підприємства організував забір води зі свердловин, не маючи дозволу на користування надрами

За попередньою версією слідства, працівники Кобеляцького комунального підприємства здійснювали забір води з підземних водних свердловин, не маючи на те спеціального дозволу на користування надрами.

Унаслідок протиправної діяльності державі спричинені збитки в понад 1 млн 600 тисяч гривень. 

Під час досудового розслідування встановлено, що директор комунального підприємства, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, в період із січня 2018 по березень 2020 років організував забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих на території Кобеляк, повідомили у пресслужбі поліції Полтавщини. 

Згідно висновку судової економічної експертизи,  загальний розмір збитків, завданих самовільним використанням водних ресурсів складає понад 1 млн гривень.

Аналогічні протиправні дії директор комунального підприємства здійснив повторно у період з квітня 2020 по серпень 2021. Згідно з висновком судової економічної експертизи, розмір завданих збитків державі  становить понад 600 тисяч гривень.

 “За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розслідуються кримінальні провадження, відкриті за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2 та 3 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Директору комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, які йому інкримінують. У разі визнання вини судом фігурантові загрожує від трьох до шести років позбавлення волі”, – розповів заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

У кримінальних провадженнях тривають слідчі дії. 

 

 

ФОТО: ілюстративне

Перейти до вмісту