Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Ми вдома. Ми готові”: у Полтаві сотні людей приєднались до акції національної єдності

“Ми вдома. Ми готові”: у Полтаві сотні людей приєднались до акції національної єдності

16 лютого о 17-й годині на площі перед Полтавською облдержадміністрацією розпочалась акція національної єдності “Ми вдома. Ми готові”.

Поступово на площу зібрались кілька сотень людей. Тим, хто прийшов без національної символіки, безкоштовно роздавали великі і маленькі синьо-жовті прапори.

“Ми вдома. Нас не залякати. Ми готові захищати, боронити нашу країну кожен по-своєму. Але всі разом. З нашою національною символікою хочемо показати, що ми єдині і згуртовані. Нас не залякати, тому що ми вдома, ми на своїй землі. Сьогодні єднаємось”, – лунало на площі. 

Така акція виникла на тлі російської агресії проти України. 

Варто зазначити, що 16 лютого 2022 року вперше в Україні відзначають День єднання.

“Сьогодні ми живемо в складні часи. Коли виникла така ініціатива, я вирішив приєднатись, бути сьогодні тут, разом з полтавцями, щоб показати ворогові, що нас багато, ми єдині, не боїмось, залишаємось на місці і нас буде дуже важко захопити, якщо так станеться. Думаю, що акцію організували самі полтавці, вони самоорганізовані і в цьому є наша сила”, – прокоментував учасник акції Олександр Скрипай.

До акції долучилась заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко та інші співробітники облдержадімінстрації. 

О 17:30 учасники акції вирушили до скверу пам’яті Герої України, де встановлений найбільший в області державний прапор. Там заплановано виконати Державний Гімн України на знак єднання.

Перейти до вмісту