Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

До кінця 2024 року шістсот громад мають розробити власні комплексні Плани просторового розвитку, – Олексій Чернишов

До кінця 2024 року шістсот громад мають розробити власні комплексні Плани просторового розвитку, – Олексій Чернишов

В умовах реформ містобудування та децентралізації кожна громада має розробити комплексний План просторового розвитку. Очікується, що до кінця 2024 року у 600 тергромадах мають з’явитися відповідні документи.

Джерело: Мінрегіон

Про це заявив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час зустрічі з експертним середовищем у сфері будівництва.

«Розробка Плану просторового розвитку є обов’язковою умовою для кожної громади. По суті, це запобіжник, який нівелює корупційні ризики. Генеральний план та План просторового розвитку покликані зупинити хаотичну забудову в регіонах та визначити чітке призначення кожного сантиметру землі. У найближчі два роки ми очікуємо на розробку цих документів від ще 600 громад. Із боку центральної влади буде надана уся необхідна підтримка, кошти на це також будуть виділені», – наголосив Міністр Олексій Чернишов.

Очільник Мінрегіону додав, що план просторового розвитку громади допоможе розв’язати ряд інших важливих питань. Зокрема, щодо визначення функції території, забезпечення громади соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою, формування сприятливого середовища для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій. 

«Це – інструмент для розумного управління ресурсами, який допоможе максимально розкрити потенціал кожної окремої території та забезпечити її економічний розвиток», – підкреслив Міністр Олексій Чернишов. 

 

Перейти до вмісту