Ви тут:
R Суспільство 

Більше не 30 днів — як отримати мікрозайм в МФО на строк до 1 року

Більше не 30 днів — як отримати мікрозайм в МФО на строк до 1 року

Мікрозайм — це тип нецільового кредиту, який видається на строк до 30 днів на суму від 5 до 25 тис. грн. Мікрокредитуванням займаються мікрофінансові організації — небанківські фінансові установи, які, як правило, пропонують свої послуги через інтернет. Станом на 2022 рік в Україні працює близько тисячі МФО.

Кредитування в мікрофінансових організаціях характеризується простими та зрозумілими умовами та невисокими вимогами щодо позичальників. Останнім необхідні лише паспорт та ідентифікаційний код для того, щоб отримати мікропозику. Весь цикл кредитування — від подання заявки до переказу грошей на картку та погашення — проходять онлайн.

Умови отримання мікропозик

Залежно від компанії умови кредитування відрізняються. Однак, єдине правило для кожного українця — вік старше 18 років. Неповнолітні не мають можливості оформити кредит. Деякі МФО кредитують клієнтів від 21 чи навіть 24 років.

Щоб подати заявку, крім документів, знадобиться особиста банківська картка для переказу грошей. Вона має бути активною та не простроченою, а також виданою на ім’я позичальника. Оформити кредит на чужу картку, зокрема родича, знайомого чи однопрізвищника, не можна.

Кредитна історія оцінюється кожною фінансовою організацією, проте МФО не беруть до уваги цей параметр як основний критерій відмови. Таким чином, отримати мікропозику на карту можуть навіть ті користувачі, чий кредитний рейтинг нижчий за середній або негативний. Основний фактор схвалення — платоспроможність. Якщо клієнт має у своєму розпорядженні суму для закриття кредиту до моменту настання кінцевої дати, МФО з великою ймовірністю схвалить його кредит.

Де взяти мікрозайм строк від 1 року

Мікропозики строком понад рік — традиційніший тип кредитування, оскільки строки збільшуються у рази й практично дорівнюють банківській пропозиції. Деякі українські МФО пропонують подібні послуги — наприклад, SlonCredit та Moneyveo. Перші спочатку позиціювали себе як фахівців з довгострокових кредитів, останні почали використовувати цей сервіс нещодавно. Компанія CreditPlus також запроваджує нововведення, мікрозайм на карту у межах якого кожен постійний клієнт зможе користуватися кредитом понад 30 днів.

Порівняння довгострокового та короткого кредитів

  • Ставки. При довгостроковому кредитуванні ставки можуть бути нижчими, ніж при короткостроковому. Це пов’язано з тим, що кредитор та клієнт пов’язані тривалим періодом дії договору, і така співпраця вважається надійнішою.
  • Строки. На відміну від традиційних 30 днів, клієнт має можливість оформити кредит на строк від 3 до 12 місяців.
  • Суми. Класична пропозиція МФО — сума від 5 до 25 тис. грн. Водночас для «довгого» кредиту суми збільшуються в рази — від 5 до 100 тис. грн.
  • Спосіб передання грошей. В обох випадках клієнт отримає гроші на картку.
Перейти до вмісту