Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

91% українців підтримують дії Зеленського під час вторгнення Росії в Україну — опитування

91% українців підтримують дії Зеленського під час вторгнення Росії в Україну — опитування

91% українців підтримують дії президента Володимира Зеленського під час вторгнення Росії в Україну. Підтримка Зеленського приблизно однакова в усіх регіонах країни.

Джерело: hromadske.ua

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», що проводили 26-27 лютого. 

Не підтримують дії Зеленського 6% опитаних, а не змогли відповісти про своє ставлення 3%. З грудня 2021 року підтримка президента зросла втричі.

У всіх регіонах країни спостерігається високий рівень підтримки Зеленського: на заході та в центрі (понад 90%), на сході та півдні — понад 80%.

Нагадаємо, що Зеленський та інше найвище керівництво України залишаються в Києві.

Крім того, 70% опитаних упевнені, що Україна зможе відбити напад російських окупантів. Іншої думки дотримуються 16%. Рівень довіри до ЗСУ за останній тиждень суттєво зріс.

Соціологи кажуть, що в жодному регіоні не спостерігається переважання песимістичних настроїв. Найвищий рівень упевненості в ЗСУ — у західних та центральних областях (75-78%), порівняно нижчий — у південних та східних (64-66%).

Опитали 2000 респондентів від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Опитування проводили методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Помилка репрезентативності дослідження — не більше ніж 2,2%.

Перейти до вмісту