Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 продуктів, які не підходять для вечері

5 продуктів, які не підходять для вечері

Попри бажання порадувати чимось смачненьким після виснажливого дня, варто дуже обережно підбирати страви, які  їстимете перед сном. Навіть нешкідливі на вигляд продукти здатні утримувати воду в організмі та провокувати появу набряків.

Випічка

Борошняні продукти, зазвичай, містять у собі багато цукру, а він, у поєднанні з жирами, провокує накопичення рідини в організмі. Крім того, улюблений кондитерський виріб різко підвищить рівень цукру у крові. Й коли він спадатиме, ви залишитеся сам-на-сам із відчуттям сильного голоду, що потягне за собою ще один не передбачений перекус, пише 24 канал

Газоутворюючі продукти

Утворення газів – ще одна часта причина набряків. До списку “провокаторів” газоутворення входять не тільки газовані напої, але й корисні овочі: броколі, капуста, баклажани, кукурудза, часник, цибуля.

Червоне м’ясо

Цей багатий на білок продукт краще залишити на обід. Усе тому, що у його складі наявна амінокислота тирозин, яка підвищує рівень адреналіну у крові, збуджує нервову систему та створює додаткові проблеми зі сном.

Напівфабрикати та фастфуд

Ковбаси, сосиски та інші напівфабрикати небезпечні з тієї ж причини, що і фастфуд: в них занадто висока доза солі та шкідливих добавок, які негативно впливають на шлунок.

Соління та консервація

Такі продукти у будь-який час доби варто вживати у помірних кількостях, особливо ввечері. Соління – важка для шлунку їжа, яка, через надто велику кількість солі, негативно впливає на нирки та підшлункову залозу. Це своєю чергою призводить до зневоднення, набряклості обличчя та навіть розширення судинної сітки.

Перейти до вмісту