Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Завдяки програмі «Велике будівництво» в містах обласного значення вперше з’явилася можливість безкоштовно пройти обстеження на комп’ютерному томографі, – Дмитро Лунін

Завдяки програмі «Велике будівництво» в містах обласного значення вперше з’явилася можливість безкоштовно пройти обстеження на комп’ютерному томографі, – Дмитро Лунін

В області реконструювали 8 приймальних відділень. На їх базі створені відділення екстреної медичної допомоги.

Про це 28 січня розповів т.в.о голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін під час підбиття підсумків реалізації в 2021 році програми «Велике будівництво» в Україні й на Полтавщині.

«Був визначений перелік опорних лікарень, які стали місцем для надання допомоги всім, кого привозять карети «швидкої». Ці лікарні знаходяться у 7 містах області: Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубнах, Миргороді, Гадячі, Полтаві та Хоролі. У кожне з приймальних відділень поставлені КТ, рентген-апарати, апарати УЗД. Близько 1000 квадратних метрів відремонтовано в кожному. Завдяки програмі «Велике будівництво» в містах обласного значення вперше з’явилася можливість безкоштовно пройти обстеження на комп’ютерному томографі. Це обладнання поставила держава, його послуги безкоштовні для пацієнтів із направленням», – зазначив Дмитро Лунін.

Відділення в обласній клінічній лікарні імені Скліфосовського та в Хорольській ЦРЛ завершені в 2020 році та вже працюють. Торік реконструювали ще 6 приймальних відділень у Кременчуцькій та Горішньоплавнівській лікарнях інтенсивного лікування, Лубенській, Миргородській, Гадяцькій ЦРЛ та Першій міській лікарні Полтави.

«Є три шляхи потрапляння до такого відділення: людину привозить «швидка» – невідкладні випадки, людина приходить за направленням, людина сама звернулася, бо травмувалася чи погано почувається. Усі вони потрапляють до приймального відділення, де їм проводять первинну діагностику й надають допомогу. Є операційна, ліжка інтенсивної терапії, підведений кисень. Надається повний спектр послуг», – додав Дмитро Лунін.

Нагадав, що Полтавська область у 2019 і 2020 роках повністю оновила автопарк карет швидкої допомоги.

Усі приймальні відділення створені за брендбуком МОЗу та поділені на три зони: «зелену» – місце, куди спочатку потрапляє пацієнт: хол, роздягальня, реєстратура, онлайн-черга; «жовта» зона є діагностичною; у «червоній» зоні обладнано операційний блок та палату інтенсивної терапії.







Перейти до вмісту