Ви тут:
Суспільство Україна 

За обстріли позицій ЗСУ з “Градів”: найманку “ДНР” заочно засудили на 12 років

За обстріли позицій ЗСУ з “Градів”: найманку “ДНР” заочно засудили на 12 років

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив до 12 років позбавлення волі учасницю терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє пресслужба СБУ

За даними слідства, уродженка Донецька з позивним «Корса» у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування «3-я окрема мотострілецька бригада «Беркут», створеного на основі так званої «групи Безлера». З того часу колишня співробітниця органів МВС України бере активну участь у терористичній діяльності. Спеціальне навчання військовій справі проходила в Російській Федерації. На посаді командира артилерійського дивізіону у званні «полковник військ ДНР» вона безпосередньо керувала обстрілами позицій військовослужбовців Збройних Сил України та добровольчих військових формувань реактивними системами залпового вогню БМ-21 «ГРАД» поблизу населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Маринівка, Авдіївка Донецької області, що призвело до масової загибелі людей.

Суд визнав «Корсу» винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Наразі засуджена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, її оголошено в розшук.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Перейти до вмісту