Ви тут:
Суспільство 

Які вареники готувати на Щедрий вечір: рецепти

Які вареники готувати на Щедрий вечір: рецепти

Є безліч рецептів страви, без якої неможливо представити свято.

Вареники – це традиційна українська страва, яке являє собою тісто з різноманітною начинкою. Їх обов’язково готують на Різдво, а також на Щедрий вечір 13 січня.

Три рецепти вареників від tochka.

Вареники з картоплею і бринзою по-польськи

Тісто:

• Борошно пшеничне – 2 ст;
• Вода – 250 мл;
• Оцет (9%), масло рослинне – по 1 ст. л .;
• Яйця – 1 шт;
• Сіль – щіпка

Начинка:

• Бринза – 80 г;
• Картопля (чищена) – 250 г;
• Масло вершкове – 30 г;
• Соєвий соус – 2 ст. л;
• Сметана – 1 ст. л.

Приготування:

1. У глибокій мисці змішай яйце, сіль, рослинне масло, оцет.
2. Влий теплу воду, збий вінчиком.
3. Заміси тісто, поступово підсипаючи борошно.
4. Скатай тісто в кулю, загорни в харчову плівку, прибери в холодильник на 30 хвилин.
5. Відвари картоплю до готовності, зроби пюре, попередньо додавши вершкове масло.
6. Натри на крупній тертці бринзу, додай у картоплю. Перемішай.
7. Додай соєвий соус, перемішай.
8. Додай сметану, перемешай.
9. Тонко розкатай тісто, виріж кружечки діаметром 10 см.
10. Виклади начинку, зчепивши краї.
11. Вари близько 5 хвилин у підсоленій воді.
12. Подавай зі сметаною і вершковим маслом.

Вегетаріанські вареники зі шпинатом на заварному тісті без яєць

Тісто:

• Окріп – 1 ст;
• Борошно пшеничне просіяне – 2 ст;
• Сіль – 1/2 ч.л;
• Соняшникова олія рафінована – 2 ст. л.

Начинка:

• Заморожений шпинат – 250 г;
• Рікотта – 250 г;
• сіль

Приготування:

1. У об’ємну миску просій борошно.
2. Додай сіль, перемішай.
3. Додаси рослинну олію.
4. Влий воду тонкою цівкою, одночасно вимішуючи ложкою.
5. Зроби ручний заміс тіста.
6. Розморозь шпинат, відіжми. Наріж його дрібно, перетворюючи його в кашоподібну масу.
7. Змішай шпинат з рікоттою до однорідної і щільної маси. Трохи посоли.
8. Розкатай тісто, виріж круглі заготовки.
9. Виклади на тісто начинку.
10. Збери тісто “мішечком”, і защипни краї як на хінкалі.
11. Вари до готовності в киплячій підсоленій воді.
12. Подавати можна з рікоттою.

Вареники з вишнею на кефірному тісті

• Пшеничне борошно – 400 гр;
• Яйця – 1 шт;
• Кефір – 200 гр;
• Цукор – 170 гр;
• Сода – ⅓ ч.л;
• сіль;
• Вишня – 300 гр;
• Крохмаль -1 ст.л.

Приготування:

1. Висип у велику миску просіяне борошно, додай 1 ст.л. цукру.
2. Додай соду, сіль, жовток, кефір кімнатної температури.
3. Вимішуй тісто, скачай в кулю, оберни харчовою плівкою. Поклади в холодильник на півгодини.
4. Висип у глибоку миску цукор, що залишився і крохмаль. Ретельно перемішай.
5. Розкатай тісто завтовшки в 3 мм, виріж із нього круглі заготовки для вареників.
6. Виклади на кожен коржик трохи більше половини чайної ложки цукру, залишаючи краї вільними.
7. Виклади зверху цукру ягоди вишні без кісточок.
8. Ретельно зчепи краї.
9. Вари вареники з вишнею не довше двох хвилин.

Система Orphus