Ви тут:
Спорт Суспільство 

Визначилися учасники плей-оф Кубка Африки

Визначилися учасники плей-оф Кубка Африки

Кубок африканських націй виходить на фінішну пряму.

Як повідомляє 24 спорт, матчі 1/8 фіналу Кубка Африки відбудуться з 23 до 26 січня 2022 року. Тоді й визначиться вісімка сильніших збірних, які продовжать боротьбу на турнірі.

Вже на першій стадії плей-офф склалися пари команд, які могли б претендувати на перемогу на КАН. Для прикладу Нігерія – Туніс чи Кот-д’Івуар – Єгипет. Кожна з цих команд має у своєму складі зіркових футболістів, і до старту турніру була серед фаворитів змагання.

А є команди, яким відверто пощастило з жеребом. До таких можна віднести й господарів турніру – збірну Камеруну. В 1/8 фіналу “нестримні леви” зіграють проти Коморських островів. Ця збірна була заснована в 1979 році, але лише у 2005 році провела перші офіційні матчі. Збирати футболістів для команди довелося чи не зі всього світу (але в більшості – з Франції). З 2014 року лише 10 футболістів, які викликалися до національної команди, народилися на Коморських островах. А 17 з 26 футболістів в заявці на КАН грають у Франції, з місцевого чемпіонату – жодного.

Відтак цей Кубок африканських націй для збірної Коморських островів дебютний. А в плей-офф вона пройшла з третього місця завдяки перемозі над збірної Гани, яка з 25-ї хвилини грала у меншості.

Читайте також: Відомі європейські клуби хочуть придбати півзахисника “Ворскли”, – ЗМІ

Тож мало в кого є сумніви в тому, що Камерун пройде у чвертьфінал турніру. Матч Камерун – Коморські острови відбудеться в понеділок, 24 січня. Букмекерська компанія Favbet оцінила шанси на перемогу Камеруну коефіцієнтом 1,28. На те, що саме ця збірна пройде в наступний раунд – 1,11. Натомість перемога Коморських островів в основний час отримала коефіцієнт 14,5. А от на те, що у чвертьфіналі КАН ми побачимо саме цю збірну – 6,5.

Перейти до вмісту