Ви тут:
Спорт Суспільство 

Визначили кращих самбістів України 2021 року

Визначили кращих самбістів України 2021 року

Національна Федерація самбо України визначила рейтинг атлетів, які стали найкращими за результатами 2021 року.

Як розповіли у Спортивному комітеті України, Галина Ковальська з Івано-Франківської області очолила рейтинг набравши 12100 балів. Вона виступає в вазі до 80 кг. За 2021 рік спортсменка забрала дві золотих нагороди на чемпіонаті України зі спортивного та пляжного самбо. Також в активі українки два срібла на чемпіонаті світу і Європи з спортивного самбо і бронза у пляжному на чемпіонаті світу.

На другому місці в рейтингу Сніжана Пліш, вихованка Андрія Микитина та Євгена Бондарука. Сніжана виступає у вазі до 59 кг і здобула за минулий рік 9450 балів. Спортсменка двічі тріумфувала на чемпіонаті України (спортивне і пляжне самбо). Двічі ставала срібною призеркою на Чемпіонаті світу. Та виграла золото континентальної першості.

Бронзову нагороду найкращих результатів забирає чотириразовий чемпіон світу з бойового самбо Владислав Руднєв. У 2021 році представник Донеччини тричі взяв абсолютну перемогу на чемпіонаті світу, чемпіонаті Європи та чемпіонаті України.

Четвертою стала вихованка Анатолія Маркіна і Михайла Руденка — Юлія Гребеножко. Спортсменка з Чернігівської області здобула перемогу на чемпіонаті світу, чемпіонаті України та на Кубку України і бронзу на чемпіонаті Європи.

На п’ятому місці Анастасія Комович з Черкаської області. Дівчина виступає у вазі понад 80 кг. Переможниця Кубку і чемпіонату України, срібна призерка на чемпіонаті світу та бронзова на чемпіонаті Європи за підсумками року набрала 7450 балів.

Перейти до вмісту