Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Віртуальні подорожі громадою: у Мачухах презентували додаток віртуальної реальності

Віртуальні подорожі громадою: у Мачухах презентували додаток віртуальної реальності

21 січня в Мачухівській сільській раді презентували додаток віртуальної реальності всієї територіальної громади. Мета такого додатку – завдяки сучасним технологіям відновити та по-новому подивитися на історію громади віртуально.

Ідея створення такого додатку, між керівництвом громади та ДТЕК, виникла ще минулого року. Розробкою додатку спеціально займалися кваліфіковані спеціалісти – інженери. Допомагав їм у цьому директор Мачухівського краєзнавчого музею Анатолій Гейко. Даний проект реалізований в рамках спільної програми соціального партнерства між Мачухівською сільською радою та компанією ДТЕК Нафтогаз, повідомили на фейсбук-сторінці Мачухівської громади.

За словами розробників, додаток можна оновлювати новими об’єктами, що знаходяться на території громади, та додавати інші історичні дані. Загальний бюджет 300 тисяч гривень. Стовідсотково проект профінансувала компанія ДТЕК.

Окрім створення додатку, в цю суму увійшла і закупівля 5 окулярів віртуальної реальності Oculus Quest 2 64 Gb. Це базова 64-гігабайтна версія сучасних окулярів віртуальної реальності. Модель може використовуватися як для підключення до ПК або ноутбуків, так і в якості автономного пристрою. Крім самих окулярів, комплект поставки Oculus Quest 2 64 Gb передбачає 2 контролера Touch.

Першими протестували додаток за допомогою окулярів голова Мачухівської сільської ради Валерій Білокінь, головний спеціаліст відділу зовнішніх зав’язків ДТЕК Остап Ходак та всі охочі працівники сільської ради.

За словами провідного спеціаліста інженера Олега Голоти, це пілотний проект. Мачухівська громада є першою, серед інших громад, не лише в області, а й Україні.

Нині подібні додатки працюють навіть в небагатьох музеях України.

Перейти до вмісту