Ви тут:
Суспільство 

Відомого українського плавця звинуватили у вживанні допінгу

Відомого українського плавця звинуватили у вживанні допінгу

До Федерації плавання України надійшло повідомлення від Національного антидопінгового центру України (НАДЦ) щодо порушень Антидопінгових правил членом національної збірної команди України з плавання Трояновським Ігорем.

Як розповіли у Федерації плавання України, з 29 липня 2022 року Трояновський Ігор тимчасово відсторонений від участі у спортивних заходах з плавання до винесення остаточного рішення.

Відповідно до інформації НАДЦ остаточні санкції щодо спортсмена Трояновського Ігоря можуть бути ухвалені після 31 січня 2022 року, за підсумками розгляду усіх обставин справи Дисциплінарною антидопінговою комісією НАДЦ.
В рамках своєї компетенції та Антидопінгових правил Федерація плавання України очікує остаточне рішення НАДЦ щодо справи Трояновського Ігоря та забезпечить його неухильне виконання.

“Боротьба з вживанням допінгу та заборонених засобів в нашому спорті є одним з головних пріоритетів діяльності Федерація плавання України. Разом з тим, Федерація плавання України застерігає усіх членів ФПУ та можливих причетних осіб від розповсюдження неперевіреної і неправдивої інформації щодо нібито порушеннями антидопінгових правил іншими окремими членаминаціональної збірної команди України з плавання. З метою інформування спортсменів, тренерів, батьків спортсменів та усіх зацікавлених осіб Федерація плавання України запроваджує окрему програму антидопінгової освіти та нагадує, що перший он-лайн семінар такої програми відбудеться 4 лютого 2022 року о 13:00 годин. Посилання для участі в семінарі опубліковане на сайті ФПУ”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту