Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Велике будівництво”: у 2021 році на Полтавщині оновили 231 км доріг

“Велике будівництво”: у 2021 році на Полтавщині оновили 231 км доріг

Ремонти й будівництво тривали та продовжуються на 31 дорожньому об’єкті.

Загалом, у 2021 році за президентською програмою “Велике будівництво” у Полтавській області оновили 231 км доріг. Про це розповів т.в.о голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, повідомляє Полтавська ОДА. 

“Минулого року на Полтавщині відремонтували та збудували 231 км державних і місцевих доріг. Це більше, ніж у 2018 і 2019 роках разом узятих. Залучити на роботи вдалося 6,7 млрд грн”, – зазначає Дмитро Лунін.

Державні дороги: 115 км доріг державного значення Служба автодоріг у Полтавській області оновила торік. Серед наймасштабніших проєктів було будівництво першої бетонної дороги в Україні Н-31Дніпро–Решетилівка. Зведення цієї траси на завершальному етапі, робітники вже поклали 75 із 80 км бетонної дороги, що проходить по області. Також були відновлені дорога М-22 Полтава – Олександрія, яка веде до Кременчука, промислового центру області, та траса Р-60 Кролевець – Пирятин у межах Полтавщини.

Окрім того, Служба автодоріг розпочала будувати та відновлювати 10 мостів, а щоб зберегти нове дорожнє покриття — встановили WiM-комплекси, які в русі фіксують перевантаження автівок.

Дмитро Лунін додає, що найважливішим для Полтавщини став початок зведення нового Кременчуцького мосту, найбільшого об’єкту “Великого будівництва”.

Місцеві дороги: у 2021 році на Полтавщині їх було збудовано та відремонтовано 116 км.

“Полтавська обласна державна адміністрація другий рік поспіль стала першою серед областей за ефективністю ремонтів місцевих доріг. У 2021 році використали 100% коштів, які були передбачені на проведення робіт – найкращий показник по Україні”, – говорить Дмитро Лунін.

Він додає, що в 2021 році планували відремонтувати 80 км місцевих доріг. Однак відновили 116 км автошляхів – на 40% більше, ніж передбачали.

“Таких результатів досягли завдяки чіткій організації та злагодженій роботі всіх відповідальних служб області. До того ж, окрім запланованого фінансування, Полтавська ОДА вдруге залучила крупні інвестиції з державного банку в розмірі 270 млн грн на ремонт місцевих доріг. Обласній адміністрації вдалося налагодити дієву співпрацю з громадами. Минулого року вони виділили на співфінансування ремонту місцевих доріг понад 125 млн грн”, – резюмував Дмитро Лунін.

За словами т.в.о. голови ОДА Дмитра Луніна, всі заплановані ремонти місцевих доріг виконані своєчасно та в повному обсязі.

Перейти до вмісту