Ви тут:
Медицина Суспільство ТОП-новина Україна 

В Україні розпочалась нова хвиля Covid-19, – Віктор Ляшко

В Україні розпочалась нова хвиля Covid-19, – Віктор Ляшко

19 січня Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що почався черговий спалах коронавірусної хвороби.

Джерело: Інтерфакс

“В Україні за вчора вже зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків COVID-19. Це свідчить про те, що в країні розпочався спалах”, – сказав Віктор Ляшко.

Ляшко повідомив, що епіцентром спалаху є Західна Україна.

“Найбільш ускладнена епідситуація – в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській і Тернопільській областях”, – сказав Міністр.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я вже надіслало подання про розгляд на Державній комісії ТЕБ та НС “червоного” рівня епідемічної небезпеки у Івано-Франківській області.

Читайте також: МОЗ оприлюднили перелік симптомів штаму Омікрон

Нагадаємо, випадки захворювання на варіант коронавірусу “Омікрон” зареєстрували в Києві та Київській, Дніпропетровській, Житомирській, Одеській, Львівській, Тернопільській, Полтавській областях.

“Дослідження проведені із використанням методу ПЛР та повногеномного секвенування у ДУ “Центр громадського здоров’я МОЗ України”, – пояснив Віктор Ляшко.

Протягом минулої доби в Україні лабораторно підтвердили 18 479 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію (з них дітей – 2044, медпрацівників – 492).

Перейти до вмісту