Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Укрзалізниця прийняла від Крюківського заводу нову партію пасажирських спальних вагонів

Укрзалізниця прийняла від Крюківського заводу нову партію пасажирських спальних вагонів

31 січня 2022 року Укрзалізниця прийняла чергові п’ять нових пасажирських купейних вагонів. Виробник — ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” — продовжує з випередженням графіку постачати вагони, замовлені минулого року за кошти державного бюджету.

Ці п’ять нових купейних вагонів, а також та 2 вагони типу СВ, отримані у минулій партії, поповнять склад поїзда №15/16 сполученням Харків – Рахів, повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

У цій партії вагонів додано контрастні маркування для людей з порушеннями зору, встановлено додатковий пульт керування освітленням у купе, тестуються безконтактні сенсорні кнопки зливу у вбиральні.

Крім цього, вагони вже традиційно обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією дверей купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах вагонів, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року АТ “Укрзалізниця” з випередженням графіку отримало від виробника 20 нових пасажирських вагонів — 15 купейних та 5 вагонів типу СВ, що наразі курсують на маршруті 5/6 Маріуполь-Рахів та 77/78 Харків-Маріуполь. За угодою з ПАТ “КВБЗ” до липня 2022 року АТ “Укрзалізниця” отримає ще 31 купейний вагон, 7 вагонів СВ, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному, а також 17 купейних вагонів з купе начальника поїзда та можливістю перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному.

 

 

 

ФОТО: з фейсбук-сторінці Укрзалізниці

Перейти до вмісту