Ви тут:
Медицина Суспільство 

У ВООЗ порадили дозволити невакцинованим подорожувати за кордон

У ВООЗ порадили дозволити невакцинованим подорожувати за кордон

У Всесвітній організації охорони здоров’я порадили послабити обмеження або й зовсім дозволити невакцинованим туристам міжнародні поїздки. На  думку фахівців, заборона подорожувати перестала бути ефективним засобом протидії пандемії.

Про це пише 24 канал з посиланням на ВООЗ.

Натомість рекомендують лише у разі потреби вводити вимогу тестувати подорожуючих або відправляти на карантин.

“Швидке поширення штаму Омікрон свідчить, що ті заходи, які працювали раніше, не є ефективними проти нових викликів. Тож експерти закликали складати правила в’їзду до країни, орієнтуючись на оцінку епідемічних ризиків, аби уникнути додаткового фінансового завантаження на мандрівників”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у ВООЗ пропонують не вимагати сертифікат про вакцинацію проти COVID-19, оскільки щеплені люди теж можуть бути переносниками вірусу; визнавати всі вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного використання, та їхні комбінації і ширше використовувати карантин та самоізоляцію приїжджих.

Комітет із надзвичайних ситуацій ВООЗ також порекомендував не вважати вакцинацію проти COVID-19 обов’язковою умовою для в’їзду до країни. Така рекомендація пов’язана з тим, що у різних країнах різний рівень доступності щеплень для населення.

 

Перейти до вмісту