Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Семенівській громаді учні шкіл харчуються по-новому, – селищна рада

У Семенівській громаді учні шкіл харчуються по-новому, – селищна рада

25 січня селищний голова Людмила Милашевич відвідала Семенівський ЗЗСО №2 I-III ступенів Семенівської селищної ради, саме тоді коли харчувалися учні початкової школи. Людмила Павлівна поспілкувалася з учнями, працівниками харчоблоку, керівництвом закладу та почула їхні відгуки стосовно страв з нового меню. Віднедавна здобувачі освіти Семенівських ЗЗСО, почали харчуватися по-новому.

Джерело: Семенівська селищна рада

“Змінилися норми харчування, у стравах обмежується кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, знижені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових, овочевих салатів. Кількість жирів, білків, вуглеводів, вітамінів, енергетична калорійність продуктів повинна бути такою, щоб діти отримали стільки енергії, скільки вони її витрачають і щоб були здоровими”, – зазначили у селищній раді.

У нове меню ввели такі страви: запечена риба у соусі «Бешамель», картопляне пюре з орегано, вареники ліниві, куліш з курячим м’ясом, курячі нагетси, каша гречана, різноманітні пасти, соуси з використанням спецій та ароматних трав, запіканка сирна з бананом та сметаною тощо. Також у меню є різні салати з морквою, каррі та соусом «Вінегрет», йогурти, овочі та фрукти. Калорійність сніданку складає- 25-30% від добової потреби, а обіду – 30-45%.

Діти найчастіше віддають перевагу наступним стравам: печені по-домашньому з куркою, курячим нагетсам, запіканкам, фрикаделькам з риби, салатам, тушкованим овочам,стравам з курятини.

Перейти до вмісту