Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві підприємця зобов’язали звільнити кімнати та медичний ізолятор у гуртожитку

У Полтаві підприємця зобов’язали звільнити кімнати та медичний ізолятор у гуртожитку

Господарським судом Полтавської області задоволено позов Полтавської обласної прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення частини приміщення гуртожитку Полтавському будівельному технікуму транспортного будівництва (нині – Полтавський фаховий коледж транспортного будівництва).

Джерело: Полтавська обласна прокуратура

Йдеться про 2 житлові кімнати та медичний ізолятор загальною площею майже 74 м2 вартістю понад 750 тис. грн.

“Між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди нерухомого майна, згідно з яким ФОП передано у користування вказані приміщення, розташовані на 1 поверсі гуртожитку. Однак укладений договір порушував вимоги законодавства, оскільки господарська діяльність підприємця не пов’язана з навчально-виховним процесом – у кімнатах та медичному ізоляторі ФОП обладнала  перукарню та кабінет масажу. З метою відновлення інтересів держави прокуратура звернулася з позовом до суду. Наразі підприємця зобов’язано звільнити і повернути нерухоме майно навчальному закладу, на балансі якого воно перебуває”, – зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, минулого року за позовом прокуратури іншу особу-підприємця було зобов’язано звільнити з незаконної оренди 2 житлові кімнати цього гуртожитку.  

Довідково: відповідно до Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

Перейти до вмісту