Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорили перспективи роботи лікувальних закладів області

У Полтаві обговорили перспективи роботи лікувальних закладів області

Відбулася робоча зустріч керівництва Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації та Північного департаменту Національної служби здоров’я України. Головне питання – як працюватимуть заклади охорони здоров’я області у 2022 році. Із 1 січня розпочалось укладання нових договорів, починається нова програма медичних гарантій.

Джерело: КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я»

Директорка Північного департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, розповіла, що бюджет охорони здоров’я у цьому році збільшено на 36 мільярдів гривень (загалом – 153 мільярди). Держава планує розраховуватися із закладами напряму за новими, підвищеними тарифами. Але у багатьох закладів залишаються старі не вирішені проблеми: десь – мало пацієнтів, десь – неякісно велася документація в електронній системі охорони здоров’я тощо. Усі ці недоліки мають бути усунуті. Тому заплановані також індивідуальні зустрічі з керівниками деяких закладів.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак розповів про велику кількість неузгоджень та болючих точок під час прорахунку фінансових перспектив галузі.

Керівник Департаменту озвучив необхідність збереження досягнутих стандартів надання медичної допомоги в області; подолання юридичних та фінансових колізій в організації роботи деяких спеціалізованих закладів охорони здоров’я (служби переливання крові, шпиталів, патолого- анатомічної, фтизіатричної та інших служб).

Заступник начальника управління, начальник відділу фінансово-еконо-мічної роботи та медичної допомоги матерям і дітям управління фінансово-економіічної роботи, медичної допомоги матерям і дітям та медицини катастроф ДОЗ ОДА Алла Бредіхіна проаналізувала фінансову ситуацію на початок року у розрізі закладів, що укладають контракти за програмою медичних гарантій з НСЗУ. Особливо проблемним є питання оплати праці за новими нормативами.

Начальник Полтавського управління НСЗУ Світлана Писаренко, запропонувала свою допомогу Департаменту охорони здоров’я у проведенні тренінгів, навчань для керівників закладів із питань оформлення документації, внесення даних до єдиної електронної системи охорони здоров’я.

Цього ж дня до обговорення перспектив закладів охорони здоров’я області у поточному році долучився тимчасово виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації Дмитро Лунін. Розмова була конструктивною і взаємно корисною. Є пропозиція з проблемних питань зустрітися особисто з головою НСЗУ Наталією Гусак та міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком.

Перейти до вмісту