Ви тут:
PROвсе Суспільство 

У NASA передбачають великі перерви у висадках на поверхню Місяця, – ЗМІ

У NASA передбачають великі перерви у висадках на поверхню Місяця, – ЗМІ

Після програми “Аполлон”, людство надовго застрягло на навколоземній орбіті, віддавши далекий космос автоматичним апаратам.

Як повідомляє Space News, востаннє нога людини ступала на поверхню нашого єдиного природного супутника у кінці 1972 року під час місії Apollo-17. Час, коли відбудеться нова висадка все ближче – у 2025 чи у 2026 році астронавти місії Artemis-3 вперше за понад пів століття опиняться на поверхні Місяця.

Неначе перерви між місіями Apollo-17 та Artemis-3 замало, у NASA повідомляють, що після першої висадки за програмою “Артеміда” пройде близько двох років, поки відбудеться наступний спуск на поверхню супутника. Така ситуація виникла тому, що місія Artemis-4 буде орієнтована не на сам Місяць, а на місячну космічну станцію Gateway.

Читайте також: Екологічний пластик вперше створили зі звичайного цукру

Як повідомляють у NASA, місія Artemis-4 матиме на меті встановлення на місячній космічній станції International Habitation Module (I-HAB) – це житловий модуль, який розробляє та побудує Європейське космічне агентство у співпраці з Агентством аерокосмічних досліджень Японії.

Перейти до вмісту