Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відкрили меморіальну дошку Олександру Зубченку

У Миргороді відкрили меморіальну дошку Олександру Зубченку

На фасаді Миргородського ПТУ №44 відкрили меморіальну дошку миргородцю, випускнику цього закладу, українському захисникові  Олександру Зубченку.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

“Наш земляк, разом з багатьма захисниками Батьківщини, долучився до Небесного Легіону патріотів України – віддав найдорожче і найцінніше – своє юне життя, щоб над Україною засяяло сонце миру і спокою. Подяка батькам, які виховали такого патріота, та вічна пам’ять усім полеглим Героям. Меморіальна дошка на училищі, в якому навчався Олександр, буде вічним нагадуванням про героїзм захисників України”, – зазначив секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій.

Довідково: Олександр Миколайович Зубченко народився 4 червня 1990 року у Диканьці Полтавської області. З 1991 року проживав у м. Миргороді, де і пройшло його дитинство та юність за шкільними партами другої та третьої шкіл. У ПТУ №44 він здобув професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. Після навчання працював в службі охорони, згодом – слюсарем по ремонту автомобілів на Миргородському хлібозаводі. З березня 2017 року служив в українській добровольчій армії. 10 грудня 2017 року Олександр загинув під час мінометного обстрілу с. Мар’їнка. Поховали його на Алеї Героїв у Миргороді.

На 37–й сесії Миргородської міської ради депутати підтримали рішення щодо надання звання „Почесний громадянин міста Миргорода” (посмертно) Зубченку Олександру Миколайовичу.

Пам’ять Героя вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Фото: Миргородська міськрада

Перейти до вмісту