Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці стрімко зростає рівень захворюваності на COVID-19 серед дітей, – міськрада

У Кременчуці стрімко зростає рівень захворюваності на COVID-19 серед дітей, – міськрада

У Кременчуці спостерігається тенденція до підвищення захворюваності серед дітей на ГРВІ, в тому числі на коронавірусну хворобу.

Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Як зазначає заступник директора з охорони дитинства та материнства ЦПМСД№3 Надія Боровик, в цю хвилю хворіє багато дітей. За її інформацією, наразі через зростання кількості хворих на коронавірус як серед дітей, так і педагогів, багато навчальних класів закладів середньої освіти перейшли на онлайн-навчання.

Надія Боровик наголосила, щоб перервати ланцюг подальшого інфікування і дитячого, і дорослого населення, слід тимчасово перевести освіту на дистанційну форму навчання. Однозначно, діти хворіють дещо легше ніж дорослі, втім, вони є основним джерелом поширення інфекції, бо збираються одночасно у великі колективи.

За медичною статистикою, на 1 січня в стаціонарі перебувала лише 1 дитина з коронавірусною хворобою, всередині місяця це було 4 дітей. На сьогодні в лікарні з таким діагнозом проходять лікування 20 дітей. Таке значне зростання хворих із ковідом серед дитячого населення пояснюється тим, що з 17 січня діти вийшли на навчання після зимових двотижневих канікул.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту