Ви тут:
Медицина Суспільство 

Ситуація з COVID-19 може залишатися “складною” протягом наступних трьох місяців, – ВООЗ

Ситуація з COVID-19 може залишатися “складною” протягом наступних трьох місяців, – ВООЗ

Спеціальний представник ВООЗ з боротьби з COVID-19 Девід Набарро заявив, що ситуація з коронавірусом залишатиметься складною протягом найближчих трьох місяців, проте організація вже бачить кінець пандемії

Джерело: Еспресо

За словами Девіда Набарро, ситуація з COVID-19 може залишатися “складною” протягом наступних трьох місяців.

“Я боюся, що ми рухаємося через марафон, але немає можливості точно сказати, що ми на фініші – ми вже бачимо кінець, але ми ще не там. І перш ніж ми туди потрапимо, ми зіткнемося з декількома перешкодами”, – заявив він.

По-перше, зазначив представник ВООЗ, вірус продовжує розвиватися – зараз з’явився “Омікрон”, але виникне ще більше варіантів.

По-друге, COVID-19 справді впливає на весь світ. І хоча служби охорони здоров’я в Західній Європі ледве дають собі раду, у багатьох інших частинах світу вони повністю перевантажені.

По-третє, наразі у більшості країн, особливо у бідних, немає можливостей для серйозних карантинних обмежень.

На думку Набарро, у майбутньому світ можуть очікувати постійні сплески COVID-19, і система охорони здоров’я має бути здатною реагувати на них дуже швидко.

“Життя може продовжуватися, ми можемо відновити економіку в багатьох країнах, але ми просто повинні поважати вірус, а це означає мати дійсно надійні плани для боротьби зі сплесками”, – наголосив він.

Перейти до вмісту