Ви тут:
Суспільство 

США “найближчим часом” перекинуть війська в країни НАТО Східної Європи, – Джо Байден

США “найближчим часом” перекинуть війська в країни НАТО Східної Європи, – Джо Байден

На тлі невпинного накопичення Росією своїх військ на кордонах з Україною президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден прийняв рішення відносно передислокації додаткового американського збройного контингенту до країн Східної Європи, що є членами Північноатлантичного альянсу.

Джерело: Еспресо

Про це глава Сполучених Штатів офіційно зааявив під час спілкування із журналістами.

“Найближчим часом я переміщу американські війська до країн НАТО у Східній Європі”, – зазначив Байден.

Про які саме країни йдеться, наразі точно не відомо.

Як наголошує зі свого боку CNN, такий крок буде “новим етапом у відповіді США на ескалацію з боку Росії на кордоні з Україною”.

Перед цим йшлося про приведення у бойову готовність 8 500 американських військових. Саме така кількість бійців та офіцерів армії США вже готові вирушити на східний фланг НАТО.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі учора, 28 січня, у зв’язку з цим казав про Польщу, Словаччину, Угорщину та Румунію. Всі вони є членами Альянсу.

“Україна має спільний кордон із чотирма членами НАТО – Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Президент (Джо Байден, – ред.) та міністр оборони (Ллойд Остін, – ред.) дали дозвіл на підвищення нашої готовності на випадок, якщо нам доведеться підтримувати наших союзників або надавати їм допомогу”, – пояснив Міллі.

Перейти до вмісту