Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Співака LAUD дискваліфікували з Нацвідбору Євробачення-2022

Співака LAUD дискваліфікували з Нацвідбору Євробачення-2022

24 січня організатори Національного відбору Євробачення повідомили імена восьми фіналістів, які змагатимуться за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Турині.

Серед них – український співак LAUD, відомий багатьом по телепроєктам “Голос країни”, “Танці з зірками”, нацвідбором Євробачення у 2018та 2019 роках. Втім, цього разу його дискваліфікували з нацвідбору за порушення правил, повідомили на фейсбук-сторінці Eurovision Ukraine – Євробачення Україна.

Справа тому, що заявлена ним пісня “Head Under Water” була оприлюднена в 2018 році, що порушує правила Нацвідбору. При цьому пісня не порушує правила самого Пісенного конкурсу Євробачення, оскільки відповідно до правил конкурсу у випадку, коли пісня була оприлюднена для некомерційного використання раніше дати запланованого релізу – рішення щодо можливості участі такої пісні у конкурсі має приймати EBU (Європейська спілка радіомовлення і телебачення – ред.), але Суспільне прийняло таке рішення самостійно.

“Head Under Water” була написана в 2018 році голландським согнрайтером Daniel Boting. Того ж року ми спробували в експериментальному режимі записати її разом із автором. Архівні кадри з цього запису ви можете бачити на відео. У той самий момент ми зрозуміли, що “Head Under Water” – потенційний хіт, тоді ж було вирішено відкласти реліз і включити композицію до мого сольного альбому. З 2018 року пісня пройшла значну переробку, в неї з’явились нова форма, аранжування. Єдиний офіційний реліз відбувся у грудні 2021 року на моєму другому сольному альбомі “DUAL”. Тоді ж її вперше почули та полюбили”, – прокоментував LAUD.

Замість LAUD у фінал Нацвідбору організатори взяли виконавця Barleben з піснею “Hear My Words”, прокоментував голова Оргкомітету Нацвідбору Ярослав Лодигін.

“Для нас дуже важким було рішення про виключення LAUD зі списку фіналістів, оскільки ми дійсно вважаємо його гідним учасником Нацвідбору. Однак правила для всіх однакові, це наша принципова позиція: доступність для участі та рівність умов для всіх виконавців. Тож сьогодні шанс представити Україну перейшов до іншого талановитого виконавця, який також отримав високі оцінки серед оргкомітету — Barleben. Бажаємо успіху!”

Нагадаємо, організатори Євробачення-2022 повідомили логотип і гасло конкурсу. Півфінали конкурсу пройдуть 10 та 12 травня 2022 року, фінал – 14 травня.

Перейти до вмісту