Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав шість разів

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав шість разів

Сьогодні, 10 січня, в Міністерстві оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників і захисниць України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

У заході взяли участь близькі загиблих Героїв, представники керівництва Міністерства оборони України, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу ЗС України, представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, військовослужбовці Київського гарнізону.

Дзвін Пам’яті пролунав шість разів…

У цей день внаслідок бойових дій  з російськими окупантами у 2016 році загинули:

Солдат АВРАМЧУК Віктор Вікторович.

Народився 27 січня 1997 року у селі Опришки (Глобинський район, Полтавська область).  Загинув 10 січня 2016 р. поблизу селища Зайцеве під Горлівкою (Донецька область) від осколкового поранення в голову. Залишилися батьки, сестра та дружина з двома дітьми. Місце поховання: с. Опришки, Глобинський район, Полтавська область.

Працівник Державної служби надзвичайних ситуацій ЧЕРЕПНЯ Володимир Леонідович.

У 2017 році віддав життя за Україну солдат КЛИМЮК Ігор Павлович.

Цього дня 2018 року загинули:

Старший солдат АНАДИМБ Володимир Борисович.

Солдат ВЕГЕРА Геннадій Петрович.

Сержант СУХІН Віктор Вікторович.

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!

Довідка. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано плац для проведення урочистих церемоніальних заходів та Пам’ятний знак, у якій вмонтовано осколки снарядів із Дзвоном Пам’яті. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

В середині Зали пам’яті, на спеціальних подіумах, розміщено Книги пам’яті з іменами загиблих. Структура Книг побудована за принципом календаря: один розворот – один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки.

Перейти до вмісту