Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав дев’ять разів

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав дев’ять разів

28 січня, в Міністерстві оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників і захисниць України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Джерело: Міноборони

 

Дзвін Пам’яті пролунав дев’ять разів.

Цього дня у 2015 році, захищаючи Україну на Сході України загинули:

Старший сержант БАКАЛ Анатолій Іванович

Солдат БЄЛОФАСТОВ Геннадій Миколайович

Сержант БОНДАР Віктор Миколайович

Старший солдат БУЙНОВСЬКИЙ Ігор Анатолійович

Молодший сержант ЗАПЛІТНИЙ Дмитро Іванович

Солдат ЗЕЛЕНСЬКИЙ Олександр Михайлович

Старший сержант ПОНОМАРЕНКО Руслан Миколайович

Пономаренко Руслан Миколайович народився 6 грудня 1978 року у місті Гадяч Полтавської області. Виріс у багатодітній родині. Навчався у Гадяцькій школі-інтернаті, по тому закінчив Гадяцьке СПТУ-47. У 2000 році одружився, проживав в селі Осняги

Проходив строкову військову службу протягом 1997—1998 років. До Збройних Сил Україні повернувся у серпні 2014 року. Учасник антитерористичної операції. Виконував завдання у складі 17 танкової бригади.

Загинув 28 січня 2015 року під час мінометного обстрілу вогневих позицій українських артилеристів у районі Дебальцевого Донецької області. Похований в селі Осняги 3 лютого 2015 року. Руслану було 38 років.

Проросійські найманці забрали сина у батька і матері, Без чоловіка лишилася дружина, без батька – син Олег, а без брата лишилася сестра і брати.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

В Гадяцькому вищому професійному аграрному училищі відкрито меморіальну дошку випускникам закладу, серед яких і Руслан Пономаренко.

Солдат ШУЛЬГА Анатолій Васильович

У 2018 році віддав життя за Україну

Доброволець ІБАДУЛЛАЄВ Ленур Алімович

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання. Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

Перейти до вмісту