Ви тут:
Суспільство Україна 

Щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти від 2 до 3 мільйонів дитячих життів, – МОЗ

Щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти від 2 до 3 мільйонів дитячих життів, – МОЗ

Вакцинацію в Україні проводять згідно з Національним календарем щеплень, який розроблено для забезпечення повноцінного імунітету дитини. Це міжнародна практика, тому різні країни мають свій Національний календар щеплень з урахуванням регіональних особливостей.

Джерело: Центр громадського здоров’я

У нашій країні безплатно можна вакцинуватися проти десяти інфекційних захворювань:

– гепатиту В;
–  туберкульозу;
– поліомієліту;
– дифтерії;
– кашлюку;
– правця;
– гемофільної інфекції;
– кору;
– краснухи;
– і епідемічного паротиту.

Медичні працівники завжди підказують і нагадують, коли наступний візит по щеплення. Також вони попереджають про побічні ефекти, що цілком нормальна реакція організму.

“Якщо так трапилось, що ви пропустили дозу щеплення, то не варто панікувати. Незалежно від того, скільки минуло часу, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. Наступний крок — необхідно ввести дози, яких не вистачає. Пропуск вакцинації не означає, що треба розпочинати серію вакцинації спочатку. Ви можете все надолужити! В Україні вакцини від цих 10 хвороб закуповують державним коштом, а тому вони безоплатні. Щеплення можна зробити в державних та приватних медичних закладах. Усі вакцини, які використовують в Україні, безпечні, зареєстровані та дозволені для використання. Вакцинація — одна з головних складових громадського здоров’я. Нещеплені діти ризикують інфікуватися, тяжко хворіти, а деколи й померти від наслідків. Більшість недуг у календарі щеплень стали непомітними завдяки вакцинації. Через це складається хибне уявлення, що поліомієліт або кашлюк ніколи не зачепить вашу дитину”, – йдеться у повідомленні ЦГЗ.

Перейти до вмісту