Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Садочки є, але діти до них не ходять: у дитсадках Кобеляцької громади перевіряють наявну кількість дітей

Садочки є, але діти до них не ходять: у дитсадках Кобеляцької громади перевіряють наявну кількість дітей

Минулого тижня у Кобеляках провели перевірки навчальних закладів. 10 січня – Дашківську та Придніпрянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Василівську початкову школу, Василівський ДОЗ «Малятко» та Дашківський ДОЗ «Світанок».

Джерело: Кобеляцька міська рада

“Під час огляду було встановлено, що у школах та садочках дотримано температурний режим відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205 “Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти”, – зазначили у міськраді.

Окрім дотримання температурного режиму також перевіряли наявну кількість дітей, які відвідують дошкільні освітні заклади. Для повноцінного функціонування групи наповнюваність має складати від 15 дітей і більше, а в дійсності у двох оглянутих садочках дітей була набагато менше.

Спискова чисельність дітей у Дашківському садочку складає 15, а на справді були лише 2 дитини. Не набагато краща ситуація у Василівському дошкільному закладі, із 16 дітей по списку цього дня у садочку було – 5.

“То чому ж так мало дітей у селах відвідують дошкільні заклади? І чи відповідають списки дійсності? Варто наголосити, що є такі діти, які взагалі жодного разу не відвідували освітній заклад. Перевірки триватимуть і надалі”, – повідомили у міськраді.

 

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту