Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Реставрація краєзнавчого музею в Полтаві: на якому етапі роботи

Реставрація краєзнавчого музею в Полтаві: на якому етапі роботи

За програмою Президента України “Велике будівництво” триває реставрація Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

“Краєзнавчий музей є пам’яткою національного значення та першим зразком українського модерну. Подібних масштабних ремонтів у ньому не проводили як мінімум 60 років. Тому з ініціативи Володимира Зеленського торік у вересні розпочали реставрацію. Найперше вона покликана зупинити руйнацію будівлі, зберегти автентичний вигляд і водночас поєднати історію та сучасність. Для цього зібрали команду реставраторів зі всієї України”, – заявив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

За його словами, в музеї вже облаштували та запустили новий теплопункт. Повністю оновили систему електромережі й розпочали підключення до широкосмугового інтернету.

Робітники продовжують розшивати та ін’єктувати тріщини стін та стелі, а також обробляють їх протигрибковими розчинами.

Фахівці реставрують дверні полотна та наличники зали урочистостей. У ній також відштукатурили стіни під укладання кахлів. Встановили риштування з помостами для проведення реставрацій та розписів стелі та стін. Перед початком цих робіт майстри зробили порівняльний аналіз живопису 1908 та 1995 років, вивчивши архівні історичні дані.

Окрім того, робітники встановлюють підйомник для людей з інвалідністю.

Перейти до вмісту