Ви тут:
Суспільство Україна 

Посол США в РФ попередив про високу ймовірність вторгнення Росії в Україну

Посол США в РФ попередив про високу ймовірність вторгнення Росії в Україну

Наразі існує висока ймовірність військового вторгнення Російської Федерації в Україну, але попри вимоги Кремля у США ніколи не погодяться на скасування принципу “відкритих дверей” НАТО.

Про це у коментарі російським ЗМІ заявив посол Сполучених Штатів Америки в Російській Федерації Джон Салліван.

Джерело: “Прямий

“Ми вважаємо це дуже реальною загрозою. І деескалації поки що не спостерігається”, – прокоментував Салліван небезпеку масового вторгнення РФ в Україну.

Він  підкреслив, що  ситуація на українському кордоні погіршується, адже туди Росія стягує свої війська, що викликає занепокоєння Білого дому.

У США це створює відчуття надзвичайної ситуації, і ви чули, як держсекретар (Ентоні) Блінкен говорить про необхідність деескалації та заступник держсекретаря сказала про це напередодні, – заявив Джон Салліван 

Дипломат зауважив, що з листопада минулого року безпекова ситуація на кордоні України майже не змінилася.

Крім того, Салліван наголосив, що НАТО не може переглянути принцип “відкритих дверей”.

“Перегляд? Ні. Це ж принцип, який пройшов перевірку часом, відколи у 1949 році було підписано Північноатлантичний договір”, – переконує посол США в РФ.

Окремо посол прокоментував переговори, які відбулися між Росією та США 10 січня в Женеві і стосувалися України і НАТО. За його словами, їх не можна назвати провальними.

Перейти до вмісту