Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавцям розповіли, як користуватися чат-ботом Національної поліції “СтопНаркотик”

Полтавцям розповіли, як користуватися чат-ботом Національної поліції “СтопНаркотик”

Чат-бот Національної поліції України “СтопНаркотик” – це віртуальна програма, що допомагає викривати канали, чати та сайти, які використовують наркоділки. Так званий віртуальний співрозмовник пропонує користувачу варіанти дій, що прописані в меню. Серед таких, зокрема, можливість поскаржитися на конкретну адресу в Telegram, завантажити фотографії графічних посилань на наркокрамниці або надіслати адресу точки з продажу наркотиків в населеному пункті.

Як повідомили у поліції Полтавщини, серед охочих допомогти зменшити поширення наркотиків та психотропів в молодіжному середовищі, за допомогою сучасних цифрових технологій, найбільше власне дітей і молоді. Їх зацікавленість і бажання зробити особистий внесок у добру справу мотивує.

Наразі чат-бот “СтопНаркотик” вже завантажили більше ніж 44 тисячі користувачів, які допомагають блокувати наркоадреси (статистику може переглянути кожний, хто завантажив бот). У базі вже майже 56 тисяч адрес каналів, чатів, сайтів та світлин з графікою. За даними чат-боту понад 3200 таких адрес вже заблоковано.

Автори ідеї наводять аргументи в інструкції до чат-бота: “Блокування одного каналу займе близько 15 секунд твого часу, але ТИ разом з іншими активістами зможеш зменшити кількість наркотичних засобів, що продаються в мережі Інтернет!”

Фото: поліція

 

 

Перейти до вмісту