Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавський “Домінус” виступив на сцені Національної філармонії

Полтавський “Домінус” виступив на сцені Національної філармонії

16 січня вихованці вокально-хорової студії “Домінус” взяли участь у заключному святковому концерті у рамках проєкту “Коляда-триб’ют” (кавер-версії східноукраїнських маловідомих колядок і щедрівок композитора Євгена Петриченка) на сцені Національної філармонії.

Полтавські дітки набрали на онлайн голосуванні найбільше вподобайок за обидві колядки. За своїх вихованців надзвичайно радіють художній керівник “Домінусу” Олег Писаренко і директорка колективу Людмила Портна, і, звісно ж, батьки й рідні кожного з вокалістів.

І ось – такий жаданий виступ серед зіркових учасників! Група народного співу (викладачка – Аліна Зінченко) заколядувала “Ой в полі, полі”.

А група академічного співу (викладачка – Анна Оксениченко) виконала разом з Анжелікою Рудницькою та Юлією Васюк “Прийшли щедрувати”.

Виступали “домінусята” в супроводі ансамблю класичної музики імені Бориса Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики України (диригент – Богдан Пліш).

“Всі, хто доторкнувся до творення “Коляда-триб’ют” – не просто учасники проєкту. Це митці, які виконали місію провідника, стали сполученим ланцюжком між майже загубленим мистецтвом наших пращурів та прийдешніми поколіннями. Маю надію на те, що творчий ланцюг який ми створили, є міцним і витримає будь-які агресії. 16 січня – День пам’яті легендарних Кіборгів, захисників донецького аеропорту, які, насправді, не аеропорт захищали, а до останнього охороняли українські землі на Сході нашої держави. Так само і учасники нашого проєкту стали справжніми охоронцями та зберігачами пісенних скарбів східної України. Уклінно дякую всім вам!Всіх обіймаю міцно, маю абсолютну впевненість у майбутній співпраці і ніяка пандемія нам не завадить”, – так подякував всім учасникам автор ідеї, композитор Євген Петриченко.

Марія Бойко

Фото – Вокально-хорової студії “Домінус”

Перейти до вмісту