Ви тут:
Суспільство 

Олімпіада — 2022: Україна здобула додаткову ліцензію у лижних гонках

Олімпіада — 2022: Україна здобула додаткову ліцензію у лижних гонках

Україна здобула сьому ліцензію для виступів у лижних перегонах на зимових Олімпійських іграх-2022.

Як повідомляє “Суспільне.спорт”, на Олімпіаді-2022 Україна попередньо мала бути представлена шістьмома спортсменами: двома – у чоловічому турнірі, ще чотири лижниці мали виступити у жіночому.

Проте за кілька тижнів перед стартом Олімпіади Україна здобула ще одну ліцензію. А у федерації лижного спорту України вже визначилися з тим, хто отримав право виступити у Пекіні.

За результатами кваліфікаційного періоду, Україна отримала шість місць. Утім, після завершення відбору усі країни мали ще підтвердити використання здобутих олімпійських ліцензій.

У жіночих лижних перегонах одразу 10 місць виявилися вакантними після отримання остаточних підтверджень. Відповідно, Україна, яка мала сьоме місце в списку “запасних” у жіночих лижних перегонах – отримала можливість здобути ще одну квоту. І зробила це.

Читайте також: Зимова Олімпіада 2022: коли відкриття Олімпійських ігор в Пекіні

У федерації лижних видів спорту України повідомили, що ліцензію для виступів на Олімпіаді-2022 віддали лижниці Дар’ї Рубльовій.

21-річна Дар’я Рубльова стане третьою дебютанткою Олімпійських ігор у складі збірної України з лижних перегонів. Крім неї, у склад команди увійшли Вікторія Олех та Юлія Кроль.

В активі Рубльової поки що немає міжнародних подіумів. Найкращий результат датований січнем 2021 році, коли Рубльова на турнірі в Україні посіла третє місце у спринті.

Перейти до вмісту