Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Очільники області звернулись до полтавців з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Очільники області звернулись до полтавців з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін звернулися до полтавців з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут.

“Шановні земляки!

29 січня ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут – бійців Першої Київської військової школи, добровольців першої сотні студентського куреня Січових стрільців, гімназистів старших класів, які в 1918 році, поблизу залізничної станції Крути, вступили в бій з чисельно переважаючими силами ворога та ціною власного життя зупинили наступ більшовицьких військ на Київ.

Подвиг оборонців української державності мав вагоме історичне значення – українська делегація отримала час для укладення Брест-Литовського мирного договору, яким УНР була визнана самостійною державою, суб’єктом міжнародних відносин.

Бойові та патріотичні традиції Героїв Крут сьогодні з честю продовжують наші сучасники – українські військові, які мужньо захищають державний суверенітет та територіальну цілісність України, дають рішучу відсіч країні-агресору.

Світла пам’ять тим, хто віддав свої життя за свободу і незалежність України!

Слава Україні! Героям слава!”, – йдеться у зверненні Олександра Біленького.

“Шановні полтавці! 29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв Крут, молодих хлопців, які в далекому 1918 свідомо пішли у смертельний бій за право народу на власну свободу і незалежність.

Подвиг українських юнаків під Крутами, які своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.

Ми схиляємо наші голови в глибокій пошані перед світлою пам’яттю Героїв Крут – справжніх патріотів, які загинули у нерівному бою, виборюючи українську державність.

На жаль, сьогодні історія повторюється – знову агресор зазіхає на землі нашої держави. І знову молодим захисникам і захисницям Української держави щодня доводиться ризикувати власним життям задля захисту її суверенітету і територіальної цілісності. Приклад Героїв Крут спонукає нас стояти єдиним фронтом на захисті національних інтересів України.

Слава Україні! Героям слава!”, – йдеться у зверненні Дмитра Луніна.

Перейти до вмісту