Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині заборгованість із заробітної плати за місяць зменшилася майже на 3 млн грн

На Полтавщині заборгованість із заробітної плати за місяць зменшилася майже на 3 млн грн

Заборгованість із виплати заробітної плати у Полтавській області на 1 січня 2022 року становить 70,4 млн грн, що майже на 3 млн менше у порівнянні на 1 грудня минулого року. Торік повністю погасили борги із виплати заробітної плати на 35 підприємствах на загальну суму 13 млн грн.

Про це повідомила начальник відділу соціально-трудових відносин Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Яніна Засенко на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення) пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 26 січня, інформує Полтавська ОДА.

“Департамент проводить моніторинг погашення зарплатних боргів на підприємствах, установах та організаціях області. Його оперативні дані направляємо РДА, органам місцевого самоврядування, галузевим департаментам та контролюючим органам для вжиття відповідних заходів”, – розповіла Яніна Засенко.

Найбільшими боржниками із виплат заробітної плати в області залишаються ПрАТ “АвтоКрАЗ”, ДП “Полтавський комбінат хлібопродуктів”, ТОВ “Полтавамолпрод”, ТОВ “Техмолпром”, ТОВ “Овруцький молочноконсервний комбінат”, ТОВ “Полтавський ремонтний завод залізничної техніки”.

За словами начальника Управління Держпраці Полтавської області Сергія Щербака, у 2021 році державні інспектори провели 66 заходів державного контролю на 37 підприємствах-боржниках.

“У цьому році відбулися дві перевірки на підприємствах боржниках. За результатами видані два приписи”, – розповів Сергій Щербак.

В.о директора Департаменту торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко наголосила, що всі підприємства-боржники мають розробити графіки погашення заборгованості та подати їх до Департаменту.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту