Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині стартує конкурс проєктів з розвитку мікро- та малого підприємництва у сфері туризму

На Полтавщині стартує конкурс проєктів з розвитку мікро- та малого підприємництва у сфері туризму

У Полтавській області стартує конкурс щодо підтримки проєктів з розвитку мікро- та малого підприємництва у туристичній сфері.

Конкурс триватиме із січня до березня 2022 року. Організатор конкурсу Департамент культури і туризму, повідомили у Полтавській ОДА.

Вимоги до учасників (цільова аудиторія конкурсу): громадяни України, приватні підприємці малого та середнього бізнесу, які мають досвід ведення туристичного бізнесу та бізнес-ідею, реалізація якої забезпечить створення нових робочих місць та досягнення економічного ефекту в галузі туризму.

“Участь у конкурсі є безоплатною. Конкурс є відкритим, склад його учасників не обмежується. Один учасник може подати на конкурс не більше двох інвестиційних проєктів.  До участі в конкурсі приймаються інвестиційні проєкти, реалізація яких передбачається або здійснюється на території Полтавської області, що відповідають галузевому напряму “Туризм”: облаштування туристичної інфраструктури, створення інклюзивного простору, туристичного маршруту, підтримка екологічного та рекреаційного туризму, товари туристично-промоційного призначення, в тому числі різні інформаційні матеріали (каталоги, довідники, карти, футболки) тощо”, – йдеться у повідомленні.

Етапи проведення конкурсу:

27 січня – 18 лютого 2022 року

I етап (відбірковий) – прийом робіт. Учасники надсилають реєстраційну форму для участі у Конкурсі (додається) в електронній формі за адресою: [email protected].

До II етапу Конкурсу допускаються реєстраційні форми, які набрали 50 балів і вище. Реєстраційна форма для участі у Конкурсі оцінюється членом Експертного комітету, склад якого затверджено розпорядженням голови Полтавської облдержадміністрації від 29.11.2021 № 816.

21 лютого – 11 березня 2022 року

II етап – проведення консультацій та навчальних тренінгів з підготовки, написання та оформлення бізнес-планів інвестиційних проєктів, за результатами яких учасники отримують відповідні сертифікати.

Тривалість консультацій та навчання – до 2 – 5 днів.

Учасники, які отримали сертифікати, готують та оформляють бізнес-плани інвестиційних проєктів та надсилають їх на електронну пошту: [email protected] до 18 березня 2022 року до 17-00 год. Роботи, надіслані пізніше вказаного терміну, не розглядатимуться.

Вимоги до оформлення тексту: шрифт TimesNewRoman, міжрядковий інтервал – 1,15, кегль – 14, поля: верхнє – 2 см, нижнє – 2 см, ліве – 2,5 см, праве – 1,5 см.

За результатами оцінювання бізнес-планів інвестиційних проєктів формується рейтинг. Переможцем Конкурсу визнається учасник, бізнес-план інвестиційного проєкту якого має найвищий рейтинг (отримав найвищу оцінку). Переможці Конкурсу отримують грошові премії для реалізації інвестиційного проєкту у зазначений організатором період та подати звіт про використані кошти.

Критерії оцінювання конкурсних робіт

Відповідність оформлення реєстраційної форми для участі у Конкурсі встановленому зразку – 20 балів.

Відповідність інвестиційного проєкту, а саме напряму ,,Туризм”: облаштування туристичної інфраструктури, створення інклюзивного простору, туристичного маршруту, підтримка екологічного та рекреаційного туризму, товари туристично-промоційного призначення, в тому числі різні інформаційні матеріали (каталоги, довідники, карти, футболки) – 20 балів.

Реалістичність та здійсненність інвестиційного проєкту з точки зору поставлених цілей та очікуваних результатів – 30 балів.

Інноваційний потенціал та інвестиційна привабливість інвестиційного проєкту – 30 балів.

Переможці Конкурсу отримують грошові премії для реалізації у 2022 році свого інвестиційного проєкту, у розмірі:

I премія – 50 тисяч гривень;

II премія – 35 тисяч гривень;

III премія – 25 тисяч гривень.

Фото: Укрінформ

Перейти до вмісту