Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочався процес приписки юнаків 2005-го року народження до призовних дільниць

На Полтавщині розпочався процес приписки юнаків 2005-го року народження до призовних дільниць

Відповідно до статті 14 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» до призовних дільниць щороку приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Тобто цього року, протягом січня-березня, для приписки до призовних дільниць Полтавщини, до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання зобов’язані особисто прибути юнаки чоловічої статі 2005 року народження.

Джерело: Полтавський обласний ТЦК та СП

За висновками комісії з питань приписки приймається рішення щодо придатності до військової служби призовників, а також перспектив проходження кожним юнаком служби в тому чи іншому роді військ.

Приписка проводиться територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання з метою взяття громадян України чоловічої статі на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

“Громадянам України, приписаним до призовних дільниць, видаються посвідчення про приписку, роз’яснюються права та обов’язки, правила військового обліку та відповідальність за порушення цих правил”, – зазначили у ТЦК.

Перейти до вмісту