Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліція розпочала масштабну інформаційну кампанію “Як уникнути шахрайства”

На Полтавщині поліція розпочала масштабну інформаційну кампанію “Як уникнути шахрайства”

Принцип інформаційної кампанії простий – нагадати жителям основні правила поведінки, що повинні допомогти людям (особливо літнього віку) звести до мінімуму можливі ризики. А надто, коли шахраї використовують типові схеми.

Саме на таких варіантах (найбільш поширених в нашій країні) й акцентують правоохоронці під час вуличних акцій. Одна з таких відбулася напередодні у Миргороді, повідомили у пресслужбі поліції Полтавщини. 

До превентивної роботи долучилися й курсанти закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку поліцейських. Правоохоронці роздали та розмістили у громадських місцях більше ніж сотню інформаційних листівок. А разом з людьми старшого віку розібрали основні поради на прикладах найбільш поширених шахрайських схем та правильний алгоритм дій у подібній ситуації. Пам’ятки, розроблені поліцейськими, у Миргороді можна знайти біля адміністративних будівель, на дошках оголошень житлових будинків та продуктових магазинів.

 

Ілюстровані поради прості та зрозумілі для громадян будь-якого віку. Правоохоронці рекомендують бути пильними та прискіпливими до дрібниць. Приміром: не відчиняти двері незнайомцям; вимагати документи, коли невідомі представляються працівниками соціальних служб; уважно ставитися до телефонних дзвінків від незнайомців, не купувати «дешевих» товарів з рук та інше.

Перейти до вмісту