Ви тут:
Суспільство 

На 86-у році пішов з життя відомий актор Леонід Куравльов

На 86-у році пішов з життя відомий актор Леонід Куравльов

30 січня після тривалої боротьби з хворобою пішов з життя відомий радянський актор Леонід Куравльов. Йому було 85 років. 

10 січня Куравльова госпіталізували до коронавірусної лікарні у Комунарці. А згодом, за словами сина, актора перевели до іншого медзакладу для реабілітації, пише BBC. 

Як повідомляє 24 канал, актор тиждень після пневмонії перебував у московському хоспісі імені Мілліонщикової. Лікарі допомогли Леоніду здолати запалення легень, однак діагностували в нього серйозне ураження мозку. Під час обстеження неврологи виявили в Куравльова деменцію змішаного типу і цереброваскулярну хворобу. Під час цього захворювання прогресує ураження судин головного мозку, а нейрони поступово відмирають через нестачу кисню.

Лікарі повідомили, що Леонід є невиліковно хворим, тому прийняли рішення перевести його в хоспіс. Там акторові надавали допомогу, яка мала покращити якість життя, полегшити біль та зняти симптоми захворювання.

Леонід Куравльов зіграв близько 200 ролей, найвідоміші з яких у фільмах “Вій” за однойменною повістю Миколи Гоголя, “Афоня”, “Іван Васильович змінює професію”, “Золоте теля” тощо.

Інші ролі, за якими запам’ятався Куравльов – Хома Брут (“Вій”), Шура Балаганов (“Золоте теля”), Жорж Милославський (“Іван Васильович змінює професію”), Айсман (“Сімнадцять миттєвостей весни”), Копчений (“Місце зустрічі змінити не можна”), інспектор Гранден (“Шукайте жінку”), американський посол (“Ширлі-мирлі”).

Останньою роллю актора була роль отця Леонтія у фільмі “Весь цей Джем” (2015).

 

Перейти до вмісту