Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

На 2022 рік  українці передплатили 5,6 млн газет і журналів, – Укрпошта

На 2022 рік  українці передплатили 5,6 млн газет і журналів, – Укрпошта

Укрпошта підбила підсумки передплатної кампанії на 2022 рік.  На 1 січня 2022 року передплачено понад 5,6 млн примірників газет і журналів, що становить 93% до тиражів станом на 1 липня 2021 року та 90% до тиражів станом на 1 січня 2021 року. Зокрема, 3,6 млн примірників загальнодержавних видань, або 95% до тиражів станом на 1 липня  2021 року та 92%  до тиражів станом на 1 січня 2021 року, а також 2 млн примірників місцевих видань або понад 93% до тиражів станом на 1 липня 2021 року та 91% до тиражів станом на 1 січня 2021 року.

На показники мали вплив пандемія, перехід читачів із друкованих газет до онлайн-медіа, закриття газет і зменшення періодичності виходу видань. Тільки у 2021 році закрилося 148  газет, а протягом 2 останніх років ця цифра загалом складає 290 видань чи 770 індексів у передплатному каталозі, що становить близько 21% від загальної кількості індексів.

Для підвищення попиту на передплату та заохочення передплатників Укрпошта проводила низку заходів для клієнтів. Зокрема, минулого року на 20% зросла кількість учасників акції «Я люблю передплату», в якій взяло участь понад 1 млн клієнтів. Також до Дня Святого Миколая в рамках акції «Передплати пригоди» громадськість та народні депутати України активно долучилися до передплати дитячих видань на адреси дитячих будинків інтернатів. Було оформлено передплату на близько 300 млн грн. Ще було проведено понад 500 заходів в рамках акції «День передплатника» і передплачено видань на 1,8 млн грн.

Аби збільшувалися обсяги передплати, для листонош, операторів, начальників відділень Укрпошти запроваджено нову систему мотивації. За надання послуг з приймання передплати на вітчизняні періодичні друковані видання працівники щомісячно отримували премію у розмірі 3 грн за кожний оплачений абонемент терміном на 3 і більше місяців. Загалом за результатами передплатної кампанії  минулого року працівники отримали близько  4 млн грн в рамках нової системи мотивації. Також для працівників протягом минулого року проводилися флешмоби «Підтримую передплату» та «Зірки передплати», аби відзначити кращих працівників з приймання передплати.

Для якісного проведення передплатної кампанії на 2022 рік було надруковано 107,7 тис. примірників передплатних каталогів («Каталоги видань України «Преса поштою» та каталоги місцевих видань), в які всього включено 3510 індексів видань загальнодержавної та місцевої сфер розповсюдження. Розроблено та надруковано нові «Каталоги акційних видань» та  оновлені  «Каталоги дитячих видань на 2022 рік».

Крім традиційного оформлення у відділенні чи листонош, в Укрпошті можна зручно та безпечно обрати і передплатити видання онлайн на сайті Укрпошти через сервіс «Онлайн передплата». І цією онлайн послугою користуються все більше клієнтів компанії й за минулий рік кількість користувачів зросла на 180%. Для передплати онлайн газет та журналів на сайті Укрпошти клієнт може швидко обрати із переліку загальноукраїнське, місцеве чи зарубіжне видання та оплатити вартість передплати платіжною карткою. Відшукати на сайті улюблене видання можна за назвою, індексом та тематикою.

Передплата на 2022 рік із доставкою з січня завершилася, проте можна оформити передплату на газети та журнали з поточних місяців і до кінця цього року.

Перейти до вмісту