Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Майже 3 тисячі контейнерів для збору ТПВ та 12 сміттєвозів придбали для громад Полтавщини

Майже 3 тисячі контейнерів для збору ТПВ та 12 сміттєвозів придбали для громад Полтавщини

У межах Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами протягом 2021 року для територіальних громад області придбані 12 сміттєвозів, 2 асенізаційні машини і 2948 контейнерів для змішаного й роздільного збору твердих побутових відходів.

Джерело: заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков

“Всю техніку придбали за Комплексною програмою поводження з твердими побутовими відходами в Полтавській області. Вона працювала до 2021 року. Наразі завершуємо роботу над проєктом нової тематичної програми, який плануємо винести на розгляд профільної комісії й сесії обласної ради”, – зазначив Євген Греков.

Закуплені контейнери для семи територіальних громад області та двох будинків-інтернатів: 1846 контейнерів придбали для Миргородської тергромади; 770 – Заводської ТГ; 150 – Зіньківської ТГ;  48 – Глобинської ТГ; 46 – Мачухівської ТГ; 40 – Кобеляцької ТГ;  30 – Лубенської ТГ;  18 – для Грабарівського і Токарівського психоневрологічних будинків-інтернатів.

Для громад обладнання придбали на умовах співфінансування: 50% – кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища і 50% – місцеві бюджети. Для будинків-інтернатів 100% – кошти екофонду.

Крім того, торік на умовах співфінансування закупили 12 сміттєвозів і 2 асенізаційні машини для Комишнянської, Ромоданівської, Великобудищанської, Великобагачанської та Великосорочинської громад Миргородського району, Зіньківської, Полтавської, Карлівської й Мартинівської ТГ Полтавського району, Оржицької та Пирятинської ТГ Лубенського району й КП«Полтававодоканал».

Перейти до вмісту