Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики дав роз’яснення щодо застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики дав роз’яснення щодо застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики надав узагальнюючу відповідь на звернення щодо найбільш проблемних питань застосування розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО)/

Джерело: Офіційний вебпортал парламенту України

“Зважаючи на численні звернення від фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку, щодо проблемних питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) з 1 січня 2022 року та відсутність однозначної позиції державних органів з цих питань, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики надав узагальнюючу відповідь на звернення платників податку щодо найбільш поширених питань”, – йдеться у повідомленні.

  1. Для яких фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку, застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року не є обов’язковим?
  2. Чи повинні фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку, вести облік товарних запасів та підтверджувати походження товарів документами?
  3. Чи повинні фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку, вести облік доходів та витрат?
  4. Продаж товарів з використанням мережі Інтернет. У якому випадку обов’язкове проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, а в якому випадку ні?
  5. Як проводити розрахункову операцію у разі продажу товарів з доставкою товарів через служби доставки?
  6. Як проводити розрахункову операцію у разі продажу товару з доставкою кур’єром продавця?
  7. Як проводити розрахункові операції у разі продажу товарів з частковою оплатою у тому числі при оплаті з розстроченням платежу?

Комітет просить Міністерство фінансів, Національний банк України, Державну податкову службу враховувати викладену позицію під час розгляду звернень платників податків.

33618

 

Перейти до вмісту