Ви тут:
Суспільство Україна 

Кабмін змінив порядок призначення голів держадміністрацій Києва та Севастополя

Кабмін змінив порядок призначення голів держадміністрацій Києва та Севастополя

Кабмін вніс зміни до порядку призначення та звільнення голів райдержадміністрацій Києва та Севастополя і скасував необхідність врахування пропозицій голів міських державних адміністрацій.

Джерело: Еспресо

Про це йдеться у постанові Кабміну №43 від 24 січня на урядовому порталі.

Кабмін вніс зміни до Порядку розгляду питань, пов’язаних з підготовкою і внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посади яких здійснюється Верховною Радою, президентом України або Кабінетом міністрів чи погоджується з Кабінетом міністрів.

У постанові визначається, що “голова обласної, Київської та Севастопольської міської, районної у Києві та Севастополі держадміністрації призначається на посаду та звільняється з посади президентом України за поданням Кабінету міністрів України згідно з пропозиціями прем’єр-міністра України”.

Також зміни передбачають, що голова районної в Автономній Республіці Крим, районної держадміністрації призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за поданням Кабінету міністрів відповідно до пропозицій голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим та голів обласних держадміністрацій.

Перейти до вмісту